Saturday, October 17, 2009

Laughing

video

Just got this cute video from my younger brother..Arissa gelak megekek masa umur 9 months. yg tu Mak Uda (a.k.a 'de') dia, jadi 2 days nanny masa pengasuh off. yg kaler pink tu actually bantal busuk 'de', Arissa rasa gelihati bila nampak bantal tu siap dgn bunyi..According to 'de' Arissa keep on laughing until tired, u can see from video when she stopped a while to take a deep breath..so cute kan..Luckily they record this..inila kenangan dia bila mula pandai ketawa..

Monday, October 12, 2009

Aksi-aksi kebosanan

Tgh ummi asyik mengiron uniform kerja kami utk stok seminggu sementara abah melayan channel favourite dia (apa lagi...kalau bukan sports)...adalah sorang budak tu kebosanan...tak tau nak buat ape..
At last..
Duduk terperuk dalam besen..

Tgkla muka dia yg keboringan tu..masa ni dia tak sempat posing..then buy the time ummi nk snap lagi satu..

Terus posing...baik punya...mcm santai dlm jakuzi..

Kami tergelak tgk gelagat dia..noticed the big white-coloured ball behind her?tu auntie Mas yg bagi before left.dulu dia takut bola tu bila bergolek golek..mcm nk menghempap dia..sekarang main sepak je..actually tu exercise ball, I should utilise it for exercising instead of main tolak2 dgn Arissa!

Monday, October 5, 2009

Goodbye auntie


Goodbye auntie..
Auntie Mas left to Melbourne to futher study..A day before she left, she came to our house to see Arissa.Arissa was very happy to see auntie..hopefully she will still remember auntie's face for next couple of years (dont know when we can meet up again)..if auntie read this, pls inform us once you back to Malaysia for holiday..We really want to see you again.isk, sayu pulak rasanye..Me, myself shared a lot of things with auntie Mas (I should write Kak Mas), since before married, when pregnant Arissa until my little princess 1 year old..So many sweet & sour things..She is like my sister and friend as well.Both of us (me&hubby)respect her so much. x sempat nak lunch/dinner together before she left, just makan kuih-muih raya (ade la 3 jenis kt umah tu) when she visited us.
Talk about kuih-muih raya, I guess this month most of us have high cholestrol and sugar level due to the eating habit.Better puasa 6 (or more) if not hancus diet time Ramadhan tu..Arissa x layan semua kuih dan muih tu...dia suka makan lauk je especially ikan..nasik pun x berapa nak.ayam kureng laa nak.tapi susu memang kuat sgt sekarang..kejap2 "ummi, nak cucu (susu)"...atau "abah, nk cucu bah..."kalau time tido tu sambil pejam mata bgtau nk susu...punyalah berat mata dia nak bukak..
Next month will be her birthday..I'm still thinking about the menu..Now practising cooking skill.Yesterday when nenek came I cooked mee kari..maybe some people will say..'ala...senang banget nak buat..'..but sure there will be first time for everything..and that was the first time for me to prepare the dish for quite number of people..and the taste..not bad okey!ramai yg puji..tapi yg kembang semangkuknye bila hubby puji..hmm..berbaloi baloi cilok resepi orang ni (sorry cilok dari someone's blog)..maklumla, bakat memasak xde, so kenala usaha sikit..nanti Arissa dah besar xdela dia segan ngan kawan2 sbb umminye tak pandai masak..bila baca blog org lain mcm kagum je...waaa...semua hebat2, siap publish gambar dishes lagi..pizza la, cupcake la..kuih-muih melayu..aku tau aku tak pandai buat sumer tu but I believed everything can be learned.once we learned, we try it (provided all the necessary item ade la e.g oven etc)..So for first start I will learn, then try the simple dish, slowly buy the alatan memasak and then try out different recipe..haa...plan baik punya...jgn x buat udah ye ummi Arissa...nanti kena sebijik'hangat2 tahi ayam'..
Those readers yg terer memasak, boleh share something with me?maybe some advise ke..
p/s : To Sherie (bkn nama sebenar), I know u read this...mana blog ko wei??I'm still waiting.